Bucket list – Miškolc

V blízkosti slovenských hraníc sa nachádza Miškolc. Tretie najväčšie mesto Maďarska ponúka historické pamiatky a zaujímavé miesta na výlety. Čo nevynechať pri návšteve Miškolca? Pozrite si náš Bucket list a doprajte si jaskynný kúpeľ, oddýchnite si v jednej z reštaurácií v centre mesta a nezabudnite ochutnať tradičné remeselné pivá. Potom si urobte výlet do Lillafüredu a tam veslujte na jazere Hámor, prejdite sa po záhradách pod hotelom Palace a urobte si selfie s 20-metrovým vodopádom.

Ako sa dostanete vlakom do Miškolca?

  • V Košiciach nastúpite na vlak, ktorý premáva každé dve hodiny. Prvý vyráža z košickej železničnej stanice o 6.01 h a posledný o 18.01 h.
  • Vystúpite na železničnej stanici v Miškolci.

Ako sa dostanete autobusom a vlakom do Miškolca?

  • Autobusy premávajú na trase Košice – Haniska – Belža – Seňa – Kechnec – Milhosť – Tornyosnémeti – Hidasnémeti.
  • V Hidasnémeti je potrebné prestúpiť na vlak do Miškolca, na prestup má cestujúci približne pol hodinu.
  • Vlakom sa odveziete priamo do Miškolca.

Bucket list – Miškolc

  1. Jaskynné kúpele Miškolctapolca

Doprajte si rozmaznávanie v prírodou vytesávaných jaskynných kúpeľoch severovýchodného Maďarska. Miškolctapolca má špeciálnu mikroklímu. Hosťom ponúka načerpať nové sily, k dispozícii je voda vyvierajúca z hlbín hory. Jaskynný systém, v ktorom sú kúpele vytvorené, vyhĺbila voda do vápencovej skaly za tisíce rokov. Bazény skryté v hĺbke jaskýň poskytujú dokonalú relaxáciu po celý rok. Vďaka teplej krasovej vode, vyvierajúcej z hlbín hôr je zimné kúpanie dokonca možno ešte osviežujúcejšie ako letné. V prírodných chodbách boli vytvorené jaskynné bazény, na ich dne masírujú hostí pramene pod vodou. Pri plávaní v státisíce rokov starých jaskynných chodbách budete na tele pociťovať príjemné mravčenie, prúdy podzemnej vody totiž jemne hladia. Odtiaľ môžete vstúpiť do Hviezdnej siene, kde máte pocit, akoby ste plávali pod hviezdnou oblohou.

  • Zo železničnej stanice v Miškolci sa do jaskynných kúpeľov dostanete autobusovou linkou MHD č. 20, ktorá premáva v intervale 10 – 30 minút.
Dopraj si jaskynný kúpeľ.

2. Centrum mesta

Prejdite sa po pešej zóne, pozrite si kvetinové hodiny na Námestí svätého Štefana, pokochajte sa výhľadom z kopca Avas, oddýchnite si v jednej z reštaurácií a kaviarní a tiež nezabudnite ochutnať jedinečné remeselné pivá. V Miškolci sa vždy oplatí stráviť popoludnie. Každoročné podujatia svetovej úrovne v meste a jeho okolí lákajú stovky turistov.

Oddýchni si v jednej z reštaurácií.

Lillafüred

Lillafüred a jeho okolie sú rozprávkovou oblasťou na objavovanie. Užite si príjemnú prechádzku po visutých záhradách pod hotelom Palace, a potom si urobte selfie s 20-metrovým vodopádom. Objavte tiež niektoré nádherné podzemné atrakcie: vápencové útvary jaskyne Anna, jaskyňu svätého Štefana a starobylé pamiatky jaskyne Szeleta. Po príjemnej únave člnkovaním na stromami lemovanom jazere Hámor môžete ochutnať čerstvo ulovené a pripravené ryby.

  • Do Lillafüredu sa dostanete zo železničnej stanice v Miškolci autobusovou linkou MHD č. 5, ktorá premáva v intervale 30 – 60 minút.
Vesluj na jazere Hámor.
Prejdi sa po záhradách pod hotelom Palace.
Urob si selfie s 20 metrovým vodopádom.